Gyártók Végleg leszámolt a szürkével a Fiat

Végleg leszámolt a szürkével a Fiat

autopro.hu/V.M. | 2023.06.27 06:19

Végleg leszámolt a szürkével a Fiat

Fotó: Stellantis

Június 26-val a Fiat búcsút intett a szürke fényezésű járműveknek, tehát az olasz autógyártó mostantól a kínálatában szereplő típusok egyikét sem fogja szürke színben elérhetővé tenni.

A Fiat stratégiai célja, hogy autóit olyan jellemzőkkel ruházza fel, melyek azokat élesen elkülönítik más gyártók modelljeitől. Ennek a stratégiának része a népszerű szürke szín minden árnyalatának kivezetése.

„Megszegtük a szabályokat, úgy döntöttünk, hogy leállítjuk a szürke Fiat autók gyártását” – mondta Olivier Francois, a Fiat vezérigazgatója és a Stellantis marketingvezetője. „Ez egy nehéz és radikálisan újszerű lépés, és célunk vele, hogy erősítsük a Fiat vezetőszerepét a szórakozás, a színek és az optimizmus márkájaként.”

A Fiat valóban bátor döntést hozott a szürke kivezetésével, figyelembe véve, hogy Európában, a Közel-Keleten és Afrikában az új autók mintegy ötödét rendelik valamilyen szürke színben. Ezzel a szürke a legnépszerűbb színek triójának egyike a fehér és a fekete mellett.

Bár azt is meg kell jegyezni, hogy a Fiat a többi márkánál könnyebben mondhat nemet a szürkére. Kicsi és kompakt autóihoz az élénk színek jobban illenek, mint a nagyobb méretkategóriájú járművekhez, melyek más gyártók kínálatának részét képezik.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink