Gyártók Valósággal kilőttek a Lada eladásai

Valósággal kilőttek a Lada eladásai

autopro.hu/V.M. | 2022.10.05 08:18

Valósággal kilőttek a Lada eladásai

Fotó: Lada

Szeptemberben az egy évvel korábbihoz képes 20,1 százalékkal több Lada személyautót értékesítettek – derült ki a márkát birtokló AvtoVaz közleményéből.

Az orosz autóipart különösen rosszul érintették az ukrajnai háború után bevezetett nyugati szankciók, melyek alkatrészhiányhoz és amiatt gyárleállásokhoz vezettek, arra kényszerítve a vállalatokat, hogy alternatív alkatrészforrások után nézzenek és áttervezzék modelljeiket.

Sok nyugati OEM tartósan leállította az oroszországi értékesítését és a járműgyártást, némelyik pedig már a termelés végleges felszámolásáról is döntött. Köztük van a Toyota, ami a hírek szerint Kazahsztánba helyezheti át szentpétervári gyártását.

Ebben a helyzetben mindenképpen jó hír a megviselt orosz autóiparnak, hogy a hazai Lada márka autóiból idén szeptemberben 20.641 darab kelt el, ami nem csak az egy évvel korábbinál, de a most augusztusi számnál is több - utóbbinál 14,1 százalékkal.

A Reuters beszámolója szerint Maxim Sokolov, az AvtoVaz elnöke elmondta, hogy a vállalat „minden lehetségest” megtesz annak érdekében, hogy a termelést „megszakítás nélküli módon” folytathassa.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink