Gyártók Újraindítja brazil gyárát az Audi

Újraindítja brazil gyárát az Audi

autopro.hu/V.M. | 2022.06.30 15:20

Újraindítja brazil gyárát az Audi

Fotó: Audi MediaCenter

Az Audi bejelentése szerint 100 millió brazil reált, vagyis körülbelül 18,5 millió eurót fektet be brazíliai gyárába annak érdekében, hogy újraindítsa ottani termelését.

A német prémiumautó-gyártó Brazília egyik déli szövetségi államában, Paranában lévő egysége kezdetben évi maximum négyezer autót készíthet majd.

Az Audi Reuters által idézett közleménye szerint a gyártósorról az Audi Q3 és Q3 Sportback modellek fognak legördülni, először kizárólag a brazil piac számára.

A São José dos Pinhais városában lévő üzemben az Audi 2020 óta, az előző generációs Audi Q3 kifutása óta nem szerel össze járműveket, míg a Volkswagen tavaly novemberben függesztette fel a gyártást az elektromos komponensek hiánya miatt.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink