Gyártók Újragondolja az e-autók motorháztetejét a Hyundai Mobis

Újragondolja az e-autók motorháztetejét a Hyundai Mobis

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.19 12:23

Újragondolja az e-autók motorháztetejét a Hyundai Mobis

Fotó: Hyundai Mobis

A Hyundai Mobis kifejlesztett egy „integrált elülső modult" az elektromos járművek számára. Ez megtartja a hűtőrács hagyományos kialakítását, de célja „a légellenállás csökkentése és a dizájn sokszínűségének biztosítása" is, amit a koreai vállalat szerint a mindenütt jelenlévő áramvonalas forma veszélyeztet.

Hirdetés

A Hyundai Motor Grouphoz tartozó beszállító szerint az aerodinamikai teljesítmény javítása a légellenállás csökkentése érdekében egyre fontosabbá válik az elektromobilitás korában. Ezért a dél-koreai vállalat a jármű elejére, vagyis arra a területre fordította figyelmét, ahol a klasszikus belső égésű motoroknál a lámpák, a hűtőrács és a motorháztető található.

Az új modul legszembetűnőbb jellemzője, hogy képes automatikusan kinyitni és bezárni az olyan részeket, mint a hűtőrács és a motorháztető, ami nagy sebességnél csökkenti a légellenállást, és javítja az úgynevezett ECE-értéket. „Ez a rendszer, amely lehetővé teszi a külső levegő beáramlását és a hőcsere után a levegő kiáramlását, javítja az akkumulátor hűtésének hatékonyságát és szabályozza a légáramlást. Ez a kombinált aerodinamikai rendszer mintegy 20 kilométerrel növeli az elektromos jármű hatótávolságát" – írja a Hyundai Mobis. A technológia különösen előnyös a SUV és CUV elektromos járművek számára, ahol a jármű magasságának csökkentése kihívást jelent.

Az elülső modul további jellemzői közé tartozik a lidar, amely csak vezetés közben nyúlik ki, hogy megvédje a kialakítást és az érzékelőket, valamint az automatikus töltő funkció, amely a töltés befejezésekor visszahúzza a töltőt – teszi hozzá az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink