Gyártók Újra gyárt kábelkötegeket a Škoda ukrán partnere

Újra gyárt kábelkötegeket a Škoda ukrán partnere

autopro.hu/P.B. | 2022.03.22 13:23

Újra gyárt kábelkötegeket a Škoda ukrán partnere

Fotó: Skoda Storyboard

Március 22-én tette közzé a részletes és hivatalos 2021-es számait a Volkswagen Csoporthoz tartozó cseh Škoda. Az eredmény ismertetése mellett természetesen szó esett a cég várakozásairól is, emellett egy jó hírt is bejelentett a vállalat.

Hirdetés

A legnagyobb exporttal rendelkező cseh vállalat, a Škoda 3,9 százalékkal növelte az eladásokból származó bevételét 2021-ben az eggyel korábbi évhez képest, elérve ezzel a 17,7 milliárd eurós értéket. Az üzemi profit 43,2 százalékkal, 1,1 milliárd euróra nőtt.

Ezeket a jó eredményeket úgy tudta elérni a Škoda, hogy közben jelentősen kevesebb autót adott el, mint 2020-ban: a tavalyi évben 878.200 autót értkesített a vállalat, 12,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A visszaesés oka a chiphiány.

Újabb ellátási gondok jöhetnek

A társaság 2022-ben az ukrajnai háború okozta szűk ellátási keresztmetszetek miatt jelentős terhekre számít működésében. Ugyanakkor az év második felére nézve valamelyest optimistább a vállalat, és a chiphiány enyhülésére számít.

A Škoda számára egyébként kifejezetten nagy csapás az orosz tevékenység felfüggesztése, tavaly ugyanis 90.400 autót adott el az országban a vállalat, amivel a Csehország mögött a második legjelentősebb piaca volt.

Talán nem lesz kábelköteghiány

A Volkswagen Csoport számára kifejezetten jó hírt is közölt a Škoda március 22-ei sajtótájékoztatóján: újraindítja termelését a vállalat ukrán partnere, akitől a kábelkötegeket szerzi be a cég – írja a Reuters.

„Ukrán partnerünk úgy döntött, hogy ezen a héten újraindítja a kábelkötegek gyártását, teljes körű szolgáltatással és az ott dolgozók teljes biztonságának szavatolásával” – mondta a Škoda egyik tisztviselője, hozzátéve, hogy a kábelkötegek gyártását alternatív forrásokkal is felpörgetik.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink