Gyártók Újabb autógyártó viszi a pénzt Brazíliába

Újabb autógyártó viszi a pénzt Brazíliába

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.06 08:18

Újabb autógyártó viszi a pénzt Brazíliába

Fotó: Toyota Europe Newsroom

Újabb nagy gyártó jelentette be, hogy beruházásokat vinne Brazíliába, amellyel követik más autógyártók példáját is, valamint új modelleket is várhatunk.

A japán autógyártó Toyota március 5-én, kedden 2,2 milliárd dollár értékű beruházást jelent be a következő néhány évre Brazíliában – mondta a dél-amerikai ország alelnöke. A Toyota korábban, miután a helyi média először számolt be az új beruházásokról, közleményben közölte, hogy nem kommentálja az esetleges jövőbeli terveket.

Geraldo Alckmin brazil alelnök és ipari miniszter a közösségi médiában közölte, hogy a beruházásokat a Toyota Sao Paulo államban, Sorocaba városában lévő gyárában tartott rendezvényen fogják bemutatni. Hozzátette, hogy a beruházások várhatóan 2000 munkahelyet teremtenek és új modelleket indítanak.

Lauro Jardim, az O Globo című helyi napilap rovatvezetője, aki korábban számolt be a tervezett beruházásról, azt mondta, hogy a Toyota hibrid autót és sportos haszonjárművet fog gyártani a sorocabai egységben, az érintett modelleket nem pontosította. A Toyota lenne a legújabb globális autógyártó, amely idén extra beruházási terveket mutat be Brazíliában, olyan cégek után, mint a Volkswagen, a General Motors és a Hyundai Motor – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink