Gyártók Újabb autógyárat épít a BYD

Újabb autógyárat épít a BYD

autopro.hu/P.B. | 2024.02.14 17:21

Újabb autógyárat épít a BYD

Fotó: Facebook/BYD Europe

Mint ismert, a BYD első Ázsián kívüli autógyára egy Brazíliában megvásárolt korábbi Ford-gyár lesz, míg az első olyan üzem, amit zöldmezős beruházás keretében Ázsián kívül hoz létre a cég, Szegeden épül. Most kiderült, hol tervezi felépíteni következő gyárát a BYD.

Hirdetés

A BYD egy elektromosautó-gyár felépítését tervezi Mexikóban, hogy onnan szolgálhassa ki az amerikai piacot. A vállalat közlése szerint a BYD jelenleg tárgyal a helyi hatóságokkal a feltételekről, beleértve az üzem elhelyezkedését is.

A mexikói üzem megvalósíthatósági tanulmánya folyamatban van, a terveket pedig egyeztetik a helyi hatóságokkal. Ha a projekt megvalósul, a BYD nagyon közel kerülne az amerikai piachoz – Mexikó már most is az egyik legnagyobb ellátója Egyesült Államok piacának.

Még mindig Kínán van a fókusz

A BYD jelenleg még erősen a hazai piacára, Kínára koncentrálja a termelést. Ugyanakkor egyre több Kínán kívüli gyártóüzemet tervez vagy épít: Dél-Amerikában például a BYD elektromos és hibrid autókat gyártó üzemet épít Brazíliában, ami a Ford egykori ipari területén épül. Európában a BYD a közelmúltban jelentette be a szegedi gyár építését, ami a tervek szerint három éven belül elkészül.

Stella Li, a BYD menedzsere már 2022 decemberében bejelentette, hogy a kínai gyártó legalább egy autógyárat tervez az európai kontinensen, talán kettőt is, de a szegedi mellett egy másik üzem felépítését még nem jelentették be – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink