Gyártók Újabb SUV modellt villanthat a Borgward

Újabb SUV modellt villanthat a Borgward

autopro.hu | 2016.01.30 07:42

Újabb SUV modellt villanthat a Borgward

Komolyan gondolják az 1938-ban alapított német autógyártó vállalat felélesztését a kínai befektetők: a marketingosztály már most elkezdte a közönség felcsigázását a hamarosan induló Genfi Autószalonra.

Hirdetés

Több, mint egy világpremier – ezzel a merész szlogennel igyekszik felhívni a média figyelmét és egy újabb modell bemutatására utalást tenni a nemrégiben felélesztett Borgward. Az Auto Bild értesülései szerint a Genfi Autószalonon egy kompakt szabadidőautóról fogják lerántani a leplet, amely valamivel kisebb lehet, mint a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatott BX7-es modell. További részletek még nem ismertek.

Az újonnan bemutatandó modell körüli találgatásoknak a Kínában tapasztalható városi terepjárók iránti hatalmas érdeklődés, és a Borgward-vezér célkitűzései adnak kiindulópontot: Ulrich Walker középtávú célként évi 500 ezer autó értékesítését tűzte ki. A terv a határozott kínai terjeszkedés folytatásával akár sikerülhet is, hiszen a Borgward, mely a BX7-es piaci bevezetésén dolgozik, egyre több helyi kereskedővel köt szerződést.

Borgward BX7

Amennyiben az újjáélesztett autógyártó a sajtótalálgatásoknak megfelelően egy újabb SUV bemutatására készül, az újdonsággal konkurenciát állíthat az ázsiai ország piacán a BMW X1, az Audi Q3 vagy a Mercedes GLA modelleknek is. Mindezeken felül a Borgward tervei között az európai értékesítés megkezdése is szerepel. Egyes hírek szerint a BX7 már 2017-ben megjelenhet a németországi kereskedésekben is, a szervizelés kérdéséről pedig már tárgyalásokat folytatnak egy meg nem nevezett hálózattal.

Kiemelt Partnereink