Gyártók Akkugyár építését tervezi az Audi

Akkugyár építését tervezi az Audi

autopro.hu/P.B. | 2024.04.15 11:23

Akkugyár építését tervezi az Audi

Fotó: Audi

Az Audi új helyszínt talált a házon belüli akkumulátorgyártáshoz Böllinger Höfe képében. Ez jó hír az ottani dolgozóknak, ugyanis az üzemben készült az éppen kivezetés alatt álló R8, igaz, a gyár bezárása nem merült fel eddig sem.

Az Audi a jövőben az autógyártás mellett akkumulátormodulokat szeretne összeszerelni Heilbronn körzetében, Böllinger Höfében – írja iparági forrásokra hivatkozva az Automobilwoche. Egész pontosan a lap kérdésére azt közölte a gyártó, hogy potenciálisan megfelelő helyszín lehet az akkugyártásra Böllinger Höfe.

Az ott készülő akkumulátormodulokat a VW Csoport jövőbeli Scalable Systems Platformjára (SSP) épülő autókba szánják, amelyeket 2026-tól fognak gyártani. Várhatóan napi ezer modult fog gyártani az Audi a helyszínen. Az akkumulátormodulokat elsősorban az Audi, a Bentley és a Lamborghini autóiba építik majd be.

Jól jön az új feladat

Bölling Höfében jelenleg a végéhez közeledik az R8-as sportautó gyártása, ugyanakkor a tisztán elektromos e-tron GT jövője nem kérdéses, így a gyár bezárása nem merült fel. Ettől még az akkumulátorgyártás helyi megjelenését ezért pozitív jelnek tekintik az alkalmazottak ezempontjából.

A Neckarsulm/Heilbronn régió az Audi nagyfeszültségű akkumulátorok kompetenciaközpontjává válhat a jövőben – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink