Gyártók Új 4X4-es modellen dolgozik az Ineos

Új 4X4-es modellen dolgozik az Ineos

autopro.hu | 2023.04.20 09:21

Új 4X4-es modellen dolgozik az Ineos

Fotó: Facebook/MagnaInternational

Az Ineos Automotive teljesen új elektromos 4X4-esét az iparág vezető autóipari beszállítójával, a Magnával közösen fejlesztik, mely a Grazban található, osztrák létesítményben készül majd. Lynn Calder, az Ineos Automotive vezérigazgatója azt mondja: „Izgalmas pillanat ez az INEOS Automotive számára. Teljesen új elektromos 4X4-es autónk zéró károsanyag-kibocsátású lesz, miközben kivételes terepképességet kínál ügyfeleinknek, anélkül, hogy a közúti kényelem vagy a teljesítmény rovására menne.” A zéró károsanyag-kibocsátású jármű kisebb lesz, mint az Ineos Grenadier, világszínvonalú terepteljesítményével pedig képes lesz meghódítani a félelmetes Schöckl-hegyet, mely a Magna osztrák központjához közel található.

A zéró károsanyag-kibocsátású modellsorozat 2022 májusi megerősítését követően, az INEOS Automotive a mai napon bejelentette, hogy az iparág vezető autóipari beszállítójával, a Magnával közösen fejleszti vadonatúj elektromos 4X4-es járművét.

Az Ineos Automotive új 4X4-ese egyedülálló ajánlatot jelent az ügyfelek számára. Ez a vadonatúj, akkumulátoros elektromos modell, amely kisebb, mint a Grenadier, zéró károsanyag-kibocsátású, és világszínvonalú terepképességekkel bír, anélkül, hogy a közúti kényelem vagy a teljesítmény rovására menne.

Az Ineos korábban dolgozott már a Magnával, a Grenadier station wagon és pick-up modellek tervezése és fejlesztése kapcsán. Jó helyzetben van tehát ahhoz, hogy átvegye az Ineos Automotive harmadik modelljét is, így megállapodást írtak alá az új 4X4 gyártásának megkezdéséről, 2026-ban a Magna osztrák, Graz-i, üzemében. Az új 4X4-es fejlesztési folyamatának része egy szigorú tesztelési program is, az osztrák Schökl hegyen, amely a Magna jármű-összeszerelő üzemének közelében található.

Elégedett felek

„Miután együtt dolgoztunk a Grenadier tervezésén, első kézből tapasztaltuk meg, milyen értékes a Magna agilitása, tudása és tapasztalata egy teljes járműfejlesztési programban. Együttműködésünk elmélyítése tehát természetes következő lépés volt, a Grenadiert ugródeszkaként használva, mint globális autóipari márka tudjunk tovább növekedni, ezzel a harmadik modellsorozattal,” – teszi hozzá Lynn Calder, az Ineos Automotive vezérigazgatója.

A Magna a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója és független szerződéses gyártója. Számos különböző modellt gyárt különböző autógyártók számára, beleértve a hagyományos belsőégésű-, hibrid- és elektromos járműveket, a teljes jármű-összeszerelő üzemében, Grazban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink