Gyártók Tovább bővíti akkumulátor-termelőkapacitását a BMW

Tovább bővíti akkumulátor-termelőkapacitását a BMW

autopro.hu/V.M. | 2020.09.23 15:20

Tovább bővíti akkumulátor-termelőkapacitását a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

Készülve az elektromos modellek eladásainak növekedésére, a BMW Csoport 2021-től egy negyedik helyszínen, a lipcsei üzemben is meg fogja kezdeni az akkumulátorok gyártását.

A lipcsei egység nem most fog bekapcsolódni az elektromos járművek gyártásába, ugyanis itt készül 2013 óta a BMW Csoport első tisztán elektromos járműve, a BMW i3.

A létesítménybe most 2022-ig 100 millió eurónál is többet fektetnek, hogy 2021 közepén megindulhasson az akkumulátormodulok készítése. 2022-re több mint 150 fő fogja végezni a BMW beszállítói által szállított akkucellák modulokba rendezését.

A BMW Csoport elektromos modelljeibe kerülő akkumulátorokat jelenleg négy helyen szerelik össze. Ezek a németországi Dingolfing, az USA-beli Spartanburg, a kínai Senjang és egy thaiföldi vegyesvállalat. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a németországi és a kínai telephelyeket nemrég bővítették.

2021-re a BMW Csoport minden negyedik Európában értékesített járműve elektrifikált lesz, 2025-re pedig minden harmadik. 2030-ra az elektromos típusok már az európai eladások felét fogják kitenni a vállalat előrejelzése szerint.

Kiemelt Partnereink