Gyártók Természeti katasztrófa miatt van bajban a Volkswagen

Természeti katasztrófa miatt van bajban a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2023.08.31 14:20

Természeti katasztrófa miatt van bajban a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A szlovén árvíz már a Volkswagen német üzemeit is érinti, a gyártó termeléskieséssel számol a természeti katasztrófa miatt. A probléma egy ideje már fennáll, de eddig alternatív forrásokkal megoldotta az ellátást a VW.

A Volkswagen egy szóvivője szerint a termeléskiesés oka egy olyan motoralkatrész-beszállító, akit érintett az árvíz, és emiatt csak korlátozottan tud szállítani. „Globális beszállítói hálózatunk segítségével eddig biztosított volt az alkatrészek elérhetősége” – mondja a szóvivő, hozzátéve ugyanakkor, hogy szeptember folyamán már arra kell számítani, hogy nem lehet minden alkatrész- és járműgyárat megfelelően ellátni.

A Volkswagen nem árulta el, mely helyszíneket érinti konkrétan a korlátozás. A probléma azonban elsősorban olyan gyárakat érint, ahol belső égésű motorokat építenek be az autókba. A Lisszabon melletti Palmelában található portugál VW-gyár már augusztus 29-én bejelentette, hogy szeptembertől néhány hétre leállítja a termelést, mert hiányoznak a szlovéniai motoralkatrészek.

„Minden részlegünk intenzíven dolgozik azon, hogy a lehetséges hatásokat a lehető legkisebbre csökkentsük” - mondta a szóvivő. Ezenkívül a VW támogatja a szlovéniai beszállítót, hogy az újraindíthassa a termelést – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink