Gyártók Teljes kínálatát elektrifikálja a japán gyártó

Teljes kínálatát elektrifikálja a japán gyártó

MTI | 2023.03.10 15:20

Teljes kínálatát elektrifikálja a japán gyártó

Fotó: Mitsubishi Motors

Nem lógja el az elektromos átállást: a Mitsubishi elektromobilitási gyártmányfejlesztési stratégiája keretében az elkövetkező évtized közepére teljes egészében akkumulátoros és hibrid elektromos hajtású járművekből állítja majd össze a modellpalettáját.

A Mitsubishi 2021-es eladásainak 7 százalékát adták elektrifikált autók, vagyis a teljesen elektromos és a hálózatról tölthető, azaz plug-in hibrid elektromos autók együtt. A Mitsubishi tervei szerint 2030-ra eladásainak már a felét teszik majd ki az elektromosított modellek, 2035-re pedig a száz százalékát.

A japán OEM a 2030-as pénzügyi év végéig, 2031 márciusáig 1,4-1,8 ezer milliárd jent (10-13 milliárd dollár) tervez elektromobilitási gyártmányfejlesztési beruházásokra fordítani. Ebből 210 milliárd jent fordít majd akkumulátorgyártási beruházásokra.

A Mitsubishi, amely egyébként társult tagja a Renault-Nissan konszern részvény-kereszttulajdonlásos együttműködésnek, 16 új modellt készül bemutatni az elkövetkező öt évben. Ebből egy a Renault egyik akkumulátoros modellje lesz, egy másik pedig a Nissan tisztán elektromos modellje. A fennmaradó 14 modellből hét lesz belső égésű motoros, öt hibrid, kettő pedig akkumulátoros elektromos.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink