Gyártók Színtiszta erőt ígérnek a BMW új modelljei

Színtiszta erőt ígérnek a BMW új modelljei

autopro.hu | 2014.12.23 05:55

Színtiszta erőt ígérnek a BMW új modelljei

A Los Angeles-i Autószalonon mutatkoztak be a nagyközönség számára a BMW nagyteljesítményű, összkerékhajtású modelljei, az X5 M és az X6 M.

Hirdetés

A modellek TwinPower Turbo erőforrása a BMW legerősebb motorja. Innovatív M TwinPower Turbo technikájával – két kettős leömlésű turbófeltöltő (Twin-Scroll Turbo), a hengersorok közötti kipufogó-leömlő, a Valvetronic szelepvezérlés és nagypontosságú közvetlen benzinbefecskendezés (High Precision Injection) – a 4,4 literes V8-as aggregát a 6000 és 6500 percenkénti fordulatszám közötti tartományon 423 kW/575 LE, azaz elődjénél öt százalékkal nagyobb maximális teljesítményt produkál. Még jobban érzékelhető a fejlődés az új motor forgatónyomatéki karakterisztikáján, amelynek csúcsa immár 70 newtonméterrel, azaz 10 százalékkal magasabbra ível. E 750 newtonméter 2200 és 5000 percenkénti fordulat között mindvégig a vezető rendelkezésére áll.

EU-cikluson mért üzemanyag-fogyasztásuk ezzel szemben 20 százalékkal alacsonyabban alakul a korábbiaknál, így 13,9-ről 100 kilométerenként átlagosan 11,1 literre csökkent. Szintén 20 százalékkal adódik kisebbre, a kilométerenként 258 grammra mérsékelt kombinált szén-dioxid-kibocsátásuk. Az alapkivitelükhöz tartozó, Drivelogic nyolcfokozatú M Steptronic sebességváltóval álló helyzetből mindkét modell mindössze 4,2 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra. Végsebességüket az elektronika 250 kilométer/órára határolja le.

A vásárlók számos, kifejezetten az M modellek számára fenntartott olyan extrafelszerelés közül válogathatnak, mint például a 21 hüvelyk peremátmérőjű M könnyűfém keréktárcsák, a teljes Merino bőrkárpitozás és a multifunkciós M ülések. A külső színek palettáján két új M árnyalat tűnik fel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink