Gyártók Orbán Viktor: érdekeltek vagyunk a Suzuki sikerében

Orbán Viktor: érdekeltek vagyunk a Suzuki sikerében

MTI | 2024.06.03 12:16

Orbán Viktor: érdekeltek vagyunk a Suzuki sikerében

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Toshihiro Suzuki, a japán Suzuki Motor Corporation cég elnök-vezérigazgatója (balra) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. június 3-án. | Fotó: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök június harmadikán a Karmelita kolostorban tárgyalt Toshihiro Suzukival, a japán Suzuki Motor Corporation cég elnök-vezérigazgatójával.

Hirdetés

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta: a megbeszélésen a felek áttekintették az európai és a magyar autóipar helyzetét, a technikai átállás kihívásait. A miniszterelnök kifejtette: érdekeltek vagyunk a Suzuki sikerében, a magyarok és a Suzuki kapcsolata már több, mint üzlet: barátság.

A magyar gazdaság helyzetével kapcsolatban Orbán Viktor optimista, úgy véli idén és jövőre is nőni fog a magyar gazdaság.

Ahogyan arról korábban az autopro.hu is beszámolt, a Suzuki Esztergomban már több mint négymillió autót gyártott le. A cég 32 éve van jelen hazánkban, ez idő alatt hét különböző modellt gyártott, illetve gyárt Esztergomban. Az üzem éves kapacitása a kezdeti időkben 50 ezer autó volt, a csúcs a 2008-as világválság előtt évi 300 ezer autó volt, ma 650 autó készül naponta a gyárban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink