Gyártók Összefog a Honda és a Mitsubishi az elektromos autókért

Összefog a Honda és a Mitsubishi az elektromos autókért

autopro.hu/P.B. | 2024.06.18 07:22

Összefog a Honda és a Mitsubishi az elektromos autókért

Fotó: Honda

A két japán OEM, a Honda és a Mitsubishi elindítják az Altna vegyesvállalatot, ami három területre fog koncentrálni: az elektromos járművek költségeinek optimalizálásával, az akkumulátorok élettartamának növelésével és az erőforrás-ciklus javításával Japánon belül.

Hirdetés

A Honda és a Mitsubishi által alapított Altna akkumulátorlízinget kínál majd ügyfeleinek elektromos járművekhez, emellett az elektromos járművek akkumulátorainak újrahasznosításával és intelligens töltési szolgáltatásokkal foglalkozik majd. Például a Honda októberben piacra dobja az N-VAN e-t Japánban. Amikor az elektromos kisteherautót bérbe adják az ügyfélnek, az Altna megtartja az akkumulátor tulajdonjogát, és figyelemmel kíséri az akkumulátorhasználatot a bérleti időszak alatt.

Az akkumulátor állapotának folyamatos nyomon követése, beleértve az akkumulátor jövőbeli leromlásának előrejelzését, javítja az akkumulátor megbízhatóságát. Az akkuk megbízhatósága alapján az Altna olyan vállalkozást fog működtetni, amelyben az akkumulátorokat hosszú ideig vagy teljes életciklusukon keresztül használják, azaz az új jármű eladásától a második és az azt követő tulajdonos birtoklásáig.

A jármű élettartamának végén az akkumulátorokat visszanyerik, és az Altna akkumulátor-újrahasznosítási tevékenységéhez használják fel. Mivel a vállalat a lízingárakat azon feltételezés alapján számítja ki, hogy az akkumulátorokat a későbbiekben helyhez kötött tárolási alkalmazásokhoz használják, az árak állítólag „alacsonyabbak, mint a piacon jelenleg elérhető hasonló lízingcsomagok árai”.

Jobb töltési lehetőségek

Az Altna olyan töltési terveket is kínál majd az elektromos autókhoz, amelyek optimalizálják az elektromos járműveket használók villamosenergia-költségeit. Ezek a tervek fejlett energiaszabályozási technológiákat alkalmaznak, hogy elkerüljék a hálózati csúcsidőszakokban történő töltést.

Ezen túlmenően ezek a töltési tervek figyelembe veszik a megújuló energia elérhetőségét, és akkor töltik az elektromos járművek akkumulátorait, amikor zöld energia áll rendelkezésre. A cég szerint egy későbbi időpontban V2G szolgáltatásokat is kínálhat – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink