Gyártók Névváltoztatásra szánta el magát a Volvo

Névváltoztatásra szánta el magát a Volvo

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.21 17:24

Névváltoztatásra szánta el magát a Volvo

Fotó: Volvo

A névváltoztatás és a teljesítménynövelés a Volvo meglévő elektromos járműveinek kisebb módosításai, valamint a hibrid modellek finomhangolása mellett történik.

A Volvo átnevezi két meglévő elektromos járművét, hogy összhangban legyen a hamarosan megjelenő akkumulátoros modelljeivel, és egyszerűsíti a plug-in hibrid kínálatának nevét is. A Volvo XC40 Recharge és C40 Recharge elektromos SUV-t hamarosan EX40 és EC40 névre keresztelik át, csatlakozva a hamarosan megjelenő EX30, EX90 és EM90 modellekhez, amelyeknél az „E" előtag jelöli a teljesen elektromos hajtásláncot.

A Volvo Australia szóvivője elmondta, hogy az EX40 és az EC40 névváltoztatására várhatóan a 2025-ös modellévre kerül sor, amely várhatóan 2024 harmadik negyedévében érkezik. A változás nem érinti a Volvo XC40 benzinmotoros változatait.

Névváltozás a hibrideknél is

A kínai tulajdonú svéd autógyártó azt is bejelentette, hogy az XC60 és XC90 SUV-k plug-in hibrid változatainak „Recharge" márkajelzését elhagyja, és a benzin-hibrid modellek már csak a T6 vagy T8 jelzésekkel fogják jelölni a teljesítményt.

A hónap elején a Volvo közölte, hogy folytatja azon tervét, hogy 2030-ra kivonja a benzin- és dízelüzemű járműveket a globális kínálatából, annak ellenére, hogy a legtöbb régióban az elektromos járművek iránti kereslet mérséklődik – írja a carexpert.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink