Gyártók Nem mond le ukrán beszállítóiról a Škoda

Nem mond le ukrán beszállítóiról a Škoda

autopro.hu/P.B. | 2022.06.01 17:22

Nem mond le ukrán beszállítóiról a Škoda

Fotó: ŠKODA Storyboard

A Škoda egyes modelljeihez a vállalat a csehországi központjában gyárt vezetékkötegeket, ugyanakkor a Volkswagen Csoporthoz tartozó vállalat nem szeretne lemondani az ukrán beszállítóiról sem.

Hirdetés

Hazai gyártással reagál a Škoda az ukrajnai helyzetre és a kábelköteg-hiányára. A gyártó közleménye szerint az alkatrészek gyártását az érintett beszállítókkal együttműködve Mladá Boleslavba telepítette át. Emellett többek között Marokkóban és Romániában is biztosították a termelési kapacitásokat, és az ukrán beszállítókról sem mondanak le.

Mint ismert, a járműiparban komoly hiány alakult ki a kábelkötegek terén, amióta Oroszország megtámadta Ukrajnát. A háború miatt számos ukrán cégnek részben avgy egészben fel kellett függesztenie a termelését. Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Škoda például március elején nyolc hétre felfüggesztette az Enyaq iV gyártását. Április óta sikerült felpörgetni a termelést, a kábelköteggyártás hazavitelével pedig az újabb leállásokat szeretné elkerülni az OEM:

Tiszteli ukrán beszállítóit a Škoda

Karsten Schnake, a Škoda igazgatótanácsának beszerzésekért felelős tagja közleményében úgy fogalmazott, hogy maximális tiszteletet érdemelnek a cég ukrán beszállítói, akik a lehetőségeikhez mérten továbbra is ellátják a Škodát.

Jelenleg a Fabia kombi verziójának kábelkötegeit gyártják Csehországban, de a következő hetekben fel kell gyorsítani az Octavia, Kodiaq, Karoq és Superb modellsorozatok kábelkötegeinek gyártását is – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink