Gyártók Nem lesz többé kéziváltós Passat

Nem lesz többé kéziváltós Passat

autopro.hu/P.B. | 2023.09.01 15:20

Nem lesz többé kéziváltós Passat

Már nem kell sokat várni a Volkswagen Passat legújabb generációjának alapos megismeréséhez, a Volkswagen ugyanis a Müncheni Autószalonon bemutatja az autót. Könnyen lehet, hogy ez az utolsó modell lesz Passat néven.

Mint ismert, a Volkswagen csak kombi verzióban fogja kínálni a kilencedikgenerációs Passatot, szedán nem lesz belőle – ahogyan tisztán elektromos verzió sem, plug-in hibrid viszont igen. A Passat ezzel együtt költözik is Emdenből, az új verziót már csak Pozsonyban fogják gyártani, Németországban a modell elektromos utódja, az ID.7 készül.

A Passat eHybrid 150 és 200 kilowattos rendszerteljesítménnyel lesz elérhető. Az akkumulátor nettó hasznosítható energiatartalma 19,7 kilowattóra lesz, ami akár 100 kilométert is lehetővé tesz tisztán elektromos üzemmódban a WLTP szabvány szerint. Az akkumulátor váltóáramú töltőpontokon a korábbi 3,6 helyett 11 kilowattal lesz tölthető, míg az egyenáramú töltőpontokon az új Passat eHybrid akár 50 kilowattal is tölthető majd – derül ki a gyártó közleményéből.

Új a hagyományos erőforrás is

Az eHybrid hajtás belső égésű motoros része is új: korábban a Passat plug-in hibridet 1,4 literes benzinmotorral (EA211) kínálták, ám a kilencedik generációban az 1,5 TSI evo2-t használják. Ezen kívül a Passat kilencedik generációjában lesz egy eTSI nevű lágyhibrid, valamint két nem villamosított benzinmotoros és három dízel is.

Fontos újdonság, hogy a Passatban nem lesz többé kézi sebességváltó már, sőt, a jövőben a menetfokozatot a kormányoszlop karján lehet kiválasztani, és a középkonzolban nem lesz többé automata sebességváltó sem.

A további részleteket – így például az autó pontos méreteit – a szeptember 5-10. között megrendezésre kerülő Müncheni Autószalonon ismerhetjük meg.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink