Gyártók Nem lesz több ráadás a VW Bogárnál

Nem lesz több ráadás a VW Bogárnál

autopro.hu/Sz.K. | 2018.03.18 06:01

Nem lesz több ráadás a VW Bogárnál

A VW Bogár jelenlegi verziója az utolsó – egyelőre. A nagy múltú, többszörös díjnyertes modell villamosítása helyett a németek egyelőre az I.D. Buzzal erősítenének..

Hirdetés

A Volkswagen modellpalettájának fő pillérei jelenleg a crossoverek és az elektromos autók. Mivel a Bogár egyik szegmensbe sem fér bele, így nem kezdenek bele új széria gyártásába. A T-Roc Convertible fogja helyettesíteni a Bogarat, a Golfot, és az Eos cabrioletet is. Neo-ikonikus modellként megmarad az I.D. Buzz, amely a világhírű mikrobusz átdolgozott alapjaira építve lesz elektromos nosztalgiajármű.

A VW-csoport azt tervezi, hogy kizárólag elektromos járművek számára fejlesztett MEB platformjára 15 különböző jármű épül a csoport márkáinál, ezek közül ötöt a Volkswagen szállít majd. Hosszabb távon persze jóval nagyratörőbbek a tervek, csak a központi márka harminc elektromos modellt tervez a következő tíz évben. Emocionális okokból a repertoár lehetséges jelöltjei között volt a Bogár elektromos verziója. Tavaly novemberben még úgy tűnt, a tervekből valóság lesz, hiszen Herbert Diess, a márka elnöke elmondta: egy akkumulátoros Bogár sokkal jobb lenne, mint egy mai modell, mivel a hátsókerék-meghajtás és a kocsi orrában kialakítható csomagtér is erősen emlékeztetne a típus legelső változatára. További előny, hogy a jármű hátsó felében elhelyezett elektromos hajtáslánc nagyobb belső teret hagyna az utastérben is.

A VW bizottsága tavaly novemberben szavazott arról, hogy melyik modellekből készüljön elektromos változat, a Bogár ezek szerint nem teljesített túl jól. Ebben szerepe lehet a jelenlegi Beetle várthoz képest gyengébb értékesítési adatainak is.

– A piac folyamatosan az I.D. Buzz-ról érdeklődött, így úgy döntöttünk, hogy arra az irányra fókuszálunk. Ez nagyobb potenciált rejt, mint hogy elmondhassuk: öt generációnyi Bogarunk van, zárta gondolatait Welsch.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink