Gyártók Nem indítja újra gyártását a Mitsubishi

Nem indítja újra gyártását a Mitsubishi

autopro.hu/V.M. | 2023.05.30 14:23

Nem indítja újra gyártását a Mitsubishi

Fotó: Mitsubishi Newsroom

A japán Mitsubishi Motors elhalasztja kínai autógyártásának újraindítását, miután a helyben készített járművei iránti kereslet bezuhant a világ legnagyobb autópiacán.

Hirdetés

A Mitsubishi korábban azt közölte, hogy május végéig, összesen három hónapon át szünetelteti Outlander SUV-ja gyártását az ázsiai országban, ahol azokat a kínai GAC Csoporttal közös üzemében készítik.

A japán OEM Reuters által idézett legfrissebb közleménye szerint azonban még nem született döntés a termelés ismételt elindításáról, és annak időpontját nem tudják megjelölni.

A kínai értékesítések elmaradása, ami saját számításai szerint 78 millió dollár bevételkiesést okoz a Mitsubishinek, más japán autógyártókat is súlyt. A digitális megoldások terén előbbre járó helyi gyártók elektromos modelljei a piac egyre nagyobb hányadát hódítják el a külföldi riválisaiktól, és azok hagyományos hajtású modelljeitől.

A Mitsubishi alig több mint egy évtizede, 2012-ben indította el kínai vegyesvállalatát. Az új Outlandert csak nemrég, 2022 decemberében vezette be a kínai piacra.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink