Gyártók Nagyon jó negyedévet zárt a Nio

Nagyon jó negyedévet zárt a Nio

autopro.hu/P.B. | 2020.08.12 09:22

Nagyon jó negyedévet zárt a Nio

Fotó: facebook.com/autochinese

A teljes kínai autóipar jó negyedévet zárt, de a Nio kiemelkedően jó időszakot hagyott maga mögött: az elektromos autókat gyártó cég eladása 190 százalékkal ugrottak meg, és a bevételei is hasonló mértékben nőttek a 2019-es évhez képest.

Kedden nyilvánossá váltak a kínai autóipar eredményei, melyek optimizmusra adhatnak okot a világ minden táján, hiszen hónapok óta pozitív a mérlege a kínai járműiparnak, ráadásul az alternatív hajtású autók iránti kereslet még hosszabb ideje nő folyamatosan. Ezek tükrében nem meglepő, hogy a Nio is jó negyedévet zárt, de figyelemreméltóan jól sikerült a magát a Tesla kihívójának tartó cég elmúlt időszaka.

A Nio bevétele a második negyedévben 526 millió dollár volt, ez 146 százalékos növekedést jelent 2019 második negyedévéhez képest. Még beszédesebbek a Nio eladásai: a tavalyi második negyedéves 3553 eladott autóhoz képest idén április elseje és június 30-a között a cég 10.331 autót adott el, ez 190 százalékos emelkedés.

A Nio alapítója, William Li a negyedéves adatok értékelésekor azt mondta, hogy ha a tendencia folytatódik, akkor a következő negyedévben akár 15 ezer új autót is eladhat a cég.

A tőzsde is jól reagált a Nio eredményeire, a cég részvényei 11 százalékkal emelkedtek a New York-i tőzsdén – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink