Archív Jelentősen nőttek az autóeladások Kínában

Jelentősen nőttek az autóeladások Kínában

autopro.hu/P.B. | 2020.08.11 13:17

Jelentősen nőttek az autóeladások Kínában

Fotó: Pixabay

Tovább folytatódik a pozitív tendencia Kínában, negyedik hónapja adnak el több autót az előző éves eredményekhez képest. A koronavírus-járvány okozta válság nyomai már csak az éves számokban érződnek, az első hét hónapban még mindig jóval kevesebb autót adtak el összesen, mint 2019 ezen időszakában.

Hirdetés

A júliusi növekedéssel együtt idén már 12,37 millió autót adtak el Kínában, ám ez még mindig 12,7 százalékkal kevesebb, mint 2019 ugyanezen szakaszában. Viszont a július volt zsinórban a negyedik hónap, amikor a tavalyi adatokhoz képest több autót adtak el a világ legnagyobb piacán. Kína járványból való kilábalása optimizmusra adhat okot a járműipari szereplők számára a Föld többi részén is.

Szintén jó hír, hogy folyamatosan nő az alternatív hajtással rendelkező járművek száma és aránya is Kínában. Július volt a tizenkettedik hónap, amikor megszakítás nélkül nőtt az alternatív hajtású autók eladásainak száma, ebben a hónapban 98 ezer ilyen jármű talált gazdára.

Jelentős lesz a visszaesés a tavalyi évhez képest

A pozitív tendenciák ellenére szakértők azzal számolnak, hogy Kínában az idén tíz százalékkal kevesebb autót adnak majd el 2019-hez képest. Az előrejelzés bizonytalansága nagy, a koronavírus-járvány esetleges második hulláma tovább ronthat a helyzeten, és akár 20 százalékos is lehet a visszaesés.

Ami az alternatív hajtású autókat illeti, ebben a szegmensben az előrejelzések szerint 1,1 millió autót adhatnak el összesen az évben, ami 11 százalékos csökkenés a tavalyi évhez képest.

A haszongépjárművek szegmensében jelentős, 59,4 százalékos volt a növekedés, ám ez főleg az állami mentőcsomagoknak és megrendeléseknek köszönhető. A személyautók eladásai 8,5 százalékkal nőttek júliusban – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink