Gyártók Motoralkatrész-gyárakat állít le a Hyundai

Motoralkatrész-gyárakat állít le a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2023.12.22 06:20

Motoralkatrész-gyárakat állít le a Hyundai

Fotó: Hyundai Newsroom

A Hyundai Motor bejelentette, hogy 2024-ben kettő olyan dél-koreai üzemét is leállítja bizonyos hónapokban, melyekben belső égésű motorok komponenseit készítik.

Mindkettő termelőüzem Ulszanban található, és 1991 óta működnek. A jelenleg kovácsolt motoralkatrészeket előállító egységeket január és október hónapokban fogják leállítani a Hyundai hivatalos közlése szerint.

A vállalat egy szóvivője elmondta, hogy az üzemszünetek idejére egyes motoralkatrészek gyártását kiszervezhetik más egységekbe – számolt be a Reuters.

Más nagy autógyártókhoz hasonlóan a Hyundai Motor is fokozatosan csökkenti a belső égésű motoros modellek arányát kínálatában, azokat elektromos meghajtású típusokkal váltva ki.

Az elektromos átmenet a meglévő termelőkapacitások átállítását és új gyárak építését is szükségessé teszi. A Hyundai novemberben helyezte el egy teljesen új, kizárólag villanyautóknak dedikált összeszerelő üzem alapkövét Dél-Koreában. Az új gyár a vállalat 1,5 milliárd dollár értékű beruházását testesíti meg.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink