Gyártók Mexikóban épít új gyárat a Tesla

Mexikóban épít új gyárat a Tesla

autopro.hu/V.M. | 2023.03.01 14:22

Mexikóban épít új gyárat a Tesla

Fotó: Tesla Gallery

Az elektromos autókat gyártó Tesla Észak-Mexikóban fog felépíteni egy új összeszerelőüzemet, amely így a harmadik Egyesült Államokon kívüli gyára lesz. Hivatalos források szerint a létesítményben a vállalat több modelljét is gyártani fogják.

Hirdetés

A Santa Catarina városában felépítendő járműgyártó üzemet a mexikói elnök, Andrés Manuel López Obrador jelentette be, hozzátéve, hogy a helyi akkumulátorgyártásról még nem született döntés.

Egy mexikói kormányzati tisztviselő szerint a Tesla Semi nyerges vontatót, az új Tesla Roadstert és potenciálisan más járműveket fognak összeszerelni az üzemben, ahol egy másik tisztviselő szerint a Tesla szabadidőautókat fog gyártani.

Martha Delgado, mexikói külügyminiszter-helyettes a médiának nyilatkozva megosztotta, hogy a beruházás értéke meghaladja az ötmilliárd dollárt, és az amerikai vállalat évente mintegy egymillió járművet fog készíteni új üzemében.

Utóbbi szám önmagában is nagy, azonban még inkább annak tűnik azt tekintve, hogy a Tesla jelenleg mintegy évi 1,9 millió járműre tehető termelőkapacitással bír globálisan. Elon Musk cége az Egyesült Államokon belül Kaliforniában és Texas-ban rendelkezik járműgyárral, míg azon kívül Berlin közelében, illetve Sanghajban gyártja autóit. A tavaly megnyitott brandenburgi létesítményben még javában zajlik a termelés felfuttatása, és nemrég sikerült elérni a heti 4000 autónyi volument.

Mindenki örülhet

López Obrador mexikói elnök szerint az új üzem „nagyon sok munkahelyet” teremt, miközben a Tesla a térség szűkös vízkészleteire is tekintettel lesz, például a víz újrahasznosítása által.

Korábban aggodalomnak adott teret, hogy a Teslának olyan vízgazdálkodási feltételeknek kellene megfelelnie, melyeket nem lesz hajlandó teljesíteni – írta meg a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink