Gyártók Megoldotta a GM a Chevrolet Boltok akkuproblémáját

Megoldotta a GM a Chevrolet Boltok akkuproblémáját

autopro.hu/P.B. | 2021.09.22 12:23

Megoldotta a GM a Chevrolet Boltok akkuproblémáját

Fotó: GM Corporate Newsroom

Közel egy éve kezdődött a Chevrolet Boltok kálváriája – az elektromos modell akkumulátorairól kiderült, hogy tűzveszélyesek, emiatt több hullámban már 140 ezernél is több autót kellett visszahívnia a gyártónak, sőt, idén szeptemberben részben emiatt állt le egy amerikai gyára a GM-nek.

A Chevrolet Bolt akkumulátorai körüli probléma összességében már dollármilliárdokba került a General Motors-nak, ám úgy tűnik, a gyártó végre megtalálta a megoldást a közel egy éve jelentkezett hibára.

A hibajelenség összetett, és két külön nehézségből áll, amelyek ritka esetekben rövidzárlathoz vezethettek: először is, az anódon lévő fül elszakadt, másodszor pedig az elválasztó fólia össze volt hajtva. A tűzveszélyhez mindkét hiba ugyanabban az elemcellában kellett előfordulnia.

A GM már korábban bejelentette, hogy az LG gyártási folyamatainak és az akkumulátorok szétszerelésének vizsgálata során felfedezett „gyártási hibákat bizonyos akkumulátorcellákban”.

Újraindult az akkuk gyártása

A General Motors bejelentette, hogy az LG újraindította az elektromos Chevy Bolt és az EUV akkumulátorainak gyártását. A gyártási kapacitást a korábbinál nagyobb szintre emelték, hogy a GM több cellát tudjon biztosítani. Ennek eredményeként október közepétől a csereakku modulokat is szállítják a kereskedőkhöz.

Az autógyártó egy új diagnosztikai szoftvert is bejelentett, melyet a következő hatvan napban indítanak el. A diagnosztikai szoftvert úgy tervezték, hogy az akkumulátor teljesítményének figyelésével meghatározott rendellenességeket észleljen – ezt minden Bolt és EUV tulaj számára elérhetővé teszik, és hiba esetén kicserélik az akkumulátorokat – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink