Gyártók Megkapta az engedélyt akkumulátor-összeszerelő üzemére a BMW

Megkapta az engedélyt akkumulátor-összeszerelő üzemére a BMW

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.19 11:18

Megkapta az engedélyt akkumulátor-összeszerelő üzemére a BMW

Fotó: BMW Group

A BMW április 18-án, csütörtökön hivatalosan is megkapta az építési engedélyt az új alsó-bajorországi akkumulátor-összeszerelő üzemre. A bejelentéssel a BMW immár jogi alapokkal rendelkezik az új telephely megépítéséhez.

2024. március végén az illetékes járási hivatal már jóváhagyta a talajeltávolítás, az építkezés felszerelésének, valamint az építési és irodai konténerek felállításának korai megkezdését, és a BMW 2024. április elején megkezdte az első építési szakasz felső talajának eltávolítását.

„Örülünk, hogy elértük projektünk e fontos mérföldkövét. Az építési engedéllyel megszereztük a jogi alapot ahhoz, hogy az új alsó-bajorországi telephelyünk megvalósítását a terveknek megfelelően folytathassuk" – mondta Markus Fallböhmer, a BMW Group akkumulátorgyártásért felelős vezetője a jelenlegi állapotról.

A Straßkirchen és Irlbach településeken fekvő üzemben a BMW a beszállított akkumulátorcellákból beépítésre kész akkumulátorcsomagokat kíván gyártani, amelyeket aztán a BMW bajorországi, müncheni, dingolfingi és regensburgi autógyáraiban elektromos autókba építenek be. A talajlezárás és a szállítási forgalom miatt a projektnek sokáig ellenállást tanúsítottak a helyiek. A BMW állítása szerint csak az első építési fázis mintegy 1600 munkahelyet teremt a telephelyen – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink