Gyártók Megjelent a plug-in hibrid Audi A3

Megjelent a plug-in hibrid Audi A3

autopro.hu/P.B. | 2020.10.01 06:20

Megjelent a plug-in hibrid Audi A3

Fotó: Audi MediaCenter

A májusban online bemutatkozó új A3-as modell plug-in hibrid változata a napokban jelent meg, és még az ősszel a szalonokba kerül több európai országban is. A modell a nyolcas Golfban használt plug-in hibrid hajtással van felszerelve.

Hirdetés

A plug-in hibrid Audi A3 1,4 literes, négyhengeres motorral rendelkezik, a robbanómotor teljesítménye 110 kilowatt, míg az elektromos további 80 kilowattot tesz hozzá a rendszerhez. A két motor együttes maximális teljesítménye 150 kilowatt, a legnagyobb elérhető nyomaték pedig 350 Newtonméter. Az autó végsebessége 227 kilométer/óra, míg nulláról száz kilométer/órára 7,6 másodperc alatt gyorsul. Tisztán elektromos módban 140 kilométer/óra a végsebesség.

Bár a nyolcas Golféval megegyező, 13 kilowattos akkumulátor hajtja az Audi A3 elektromos motorját is, valamivel kisebb, 78 kilométer az autó hatótávja tisztán elektromos üzemmódban az NEDC szabvány szerint, míg a WLTP szerint 67 kilométer. Az akkumulátor a hátsó ülések alatt helyezkedik el.

Az Audi szerint az elektromos motor akár 40 kilowatt energiát is képes visszanyerni fékezéskor, és a vezetési élményben egy teljesen elektromos autó érzetét nyújtja.

Az új modell ára egyelőre még csak Németországban ismert, ott 37.470 euróba kerül a plug-in hibrid alapmodellje, ám ebben közel 7 ezer euró állami támogatás is benne van a részben elektromos hajtás miatt – írja az electrive.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink