Gyártók Megduplázta akkumulátor-gyártását a spartanburg-i BMW üzem

Megduplázta akkumulátor-gyártását a spartanburg-i BMW üzem

autopro.hu/H.J. | 2019.08.02 16:20

Megduplázta akkumulátor-gyártását a spartanburg-i BMW üzem

Megduplázta kapacitását az Egyesült Államokban található spartanburg-i BMW gyár. Az üzem berendezkedett a nagyfeszültségű akkumulátorok gyártására, így már új, negyedik generációs akkumulátorok is legördülnek a gyártószalagról – ezeket az új BMW X5 és az X3 plug-in hibrid modellekbe telepítik majd.

Hirdetés

Az új gyártósorra tízmillió dollárt, átszámítva közel 3 milliárd forintot fordítottak, és több mint 8 ezer négyzetméterre bővítették. A beruházással megkétszerezhetik az előállított akkumulátorok számát.

A fejlesztés az elektromos járművek növekvő választékát szolgálja – különféle típusú negyedik generációs akkumulátorok készülhetnek a gyárban. Ezek az akkumulátorok már egy új technológiai koncepción alapulnak, amely tovább javítja a teljesítményüket.

Egy átfogó képzési programot követően 120 új alkalmazott dolgozhat Spartanburg-ban az év végétől.

Az amerikai telephelyen már 2015 óta gyártanak akkumulátorokat – a négy év alatt összesen több mint 45 ezret. Ezáltal a BMW-csoport az elektromobilitás úttörője lett az Egyesült Államokban.

További beruházások a BMW X5 és a BMW X3 plug-in hibridek gyártásához

A spartanburg-i gyár szalagjairól gördült le 2015 és 2018 között az első sorozatgyártott plug-in hibrid, a BMW X5 xDrive40e. Az új BMW X5 xDrive45e gyártása 2019 augusztusában; míg a BMW X3 xDrive30e gyártása decemberben kezdődik – adta hírül a bajor márka sajtóközleményében.

A BMW X5 és a BMW X3 jelenleg a legkeresettebb BMW modellek az Egyesült Államokban. A gyártó arra számít, hogy a modellek plug-in hibrid változatai ugyanolyan népszerűek lesznek az ügyfelek körében.

Nemzetközi akkumulátorgyártó hálózat

A BMW-csoport jelenleg három akkumulátor-üzemmel rendelkezik – az elektromos meghajtást fejlesztő németországi dingolfing-i központban, az amerikai spartanburg-i üzemben, valamint a kínai BMW Brilliance Automotive erőátviteli gyárában. A gyártó emellett egy thaiföldi partnerrel is együttműködik a helyi autógyártás igényei szerint. A BMW csoport akkumulátor-kutató és kísérleti gyára Münchenben található.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink