Gyártók Megduplázná eladásait az orosz autógyártó

Megduplázná eladásait az orosz autógyártó

autopro.hu/V.M. | 2023.03.17 11:23

Megduplázná eladásait az orosz autógyártó

Fotó: Lada

A vezető orosz autógyártó, az AvtoVaz idén legalább 370 ezer jármű értékesítését tervezi. Ez majdnem duplája a tavalyi számnak, amit jelentősen rontottak az ukrajnai háború hatásai.

A Lada gépkocsikat készítő AvtoVaz 2022-ben 188.645 darab autót értékesített – idézi fel az idei gyártási célokról beszámoló Reuters. Tavaly az orosz autóipart és -piacot erősen érintették az ukrajnai háború kitörését követő nyugati szankciók, melyek az import korlátozásán keresztül akadályozták az autógyártást, az infláció által pedig az autóvásárlási tervek átgondolására késztették a vevőket.

A szankciók hatásait az AvtoVaz is megérezte: az alkatrészhiány miatt járműveinek gyártását átmenetileg szüneteltetnie kellett, később pedig egyes funkciók mellőzésével indíthatta csak újra azt.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, az AvtoVaz komponensek beszerzésében támadt nehézségei idén év elejére sem hárultak el, ugyanakkor gyártókapacitása bővítésén dolgozik a Nissan egykori szentpétervári gyárának átvételével.

Az OEM még idén újraindítaná a termelést a régóta álló létesítményben, méghozzá új Lada modellek bevezetésével.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink