Gyártók Megbízhatóbb autókat gyártana a Ford

Megbízhatóbb autókat gyártana a Ford

autopro.hu/V.M. | 2023.12.01 12:20

Megbízhatóbb autókat gyártana a Ford

Fotó: Ford

A Ford nagy mértékben csökkentené költségeit, többek között az elektromos járművek megfelelő dizájnja, illetve megbízhatóbb járművek gyártása által, ami lehetővé tenné a garanciális kiadások mérséklését.

„Arra összpontosítunk, hogy jelentős változásokat érjünk el a költségek és a minőség terén” a következő egy-két évben – nyilatkozta John Lawler, a Ford pénzügyi igazgatója egy konferencián. Hozzátette, hogy a vállalatnak még „sokat kell tennie” a garanciális költségek mérséklése érdekében.

A Ford az elmúlt két évben vezető volt az Egyesült Államokban a visszahívások számát tekintve, ami aláhúzza a minőségügyi problémák kezelésének fontosságát.

További automatizálás jöhet

A minőség javítása azonban csak az egyik eszköz, amely által a Ford költséget takarítana meg – ami még fontosabbá vált, miután a szakszervezeti dolgozóival az ősszel kötött új kollektív szerződés költségvonzatát 8,8 milliárd dollárra becsülte az autógyártó.

A Reuters szerint Lawler elmondta, hogy a jövőben mérsékelni fogják járműveik műszaki komplexitását, valamint a gyártás időszükségletét és költségét is csökkentenék. Utóbbi esetében a vállalat gyártóüzemek automatizálásában látja a megoldást.

Lawler a villanyautók áráról is szót ejtett: kifejtette, hogy a Ford második generációs e-autóit olcsóbbá fogják tenni a megnövekedett gyártási volumenek, a kisebb akkumulátorok és a járművek dizájnjának optimalizálása. A pénzügyi vezető szerint a Ford évtized vége felé megjelenő harmadik generációs elektromos autói aztán egy „nagyságrendi változást” fognak hozni az előállítási költségekben.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink