Gyártók Vezető a visszahívásokban a Ford

Vezető a visszahívásokban a Ford

autopro.hu/V.M. | 2023.01.05 09:18

Vezető a visszahívásokban a Ford

Fotó: Ford Media Center

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) adatai szerint tavaly a Ford hívta vissza legtöbb járművet, továbbá indította a legtöbb visszahívási akciót az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Az amerikai autógyártó 2022-ben 65 visszahívási akciót hirdetett meg, melyek összesen 6,6 millió járművet érintenek – sokkal többet, mint amennyit bármelyik másik gyártó visszarendelt az USA-ban.

Az NHTSA adatai szerint a járműgyártók 2022-ben 390 visszahívást indítottak az Egyesült Államokban, ezek az akciók több mint 25 millió járműre terjedtek ki. A már egyhuzamban második éve első helyen lévő Fordot a Volkswagen követte 45 visszahívással, majd a Daimler Truck következett 42-vel. Ezek sorrendben egymillió és 273 járművet érintettek.

A november különösen sűrű hónap volt a Fordnál. Az NHTSA adatait idéző Motor1.com szerint a gyártó félmillió Broncót tűzveszély miatt, míg 450 ezer F-150 pickupot az ablaktörlőmotorok hibája miatt rendelt szervizbe. Az egész évet tekintve a Ford legtöbb visszahívása hajtáslánci problémákra volt visszavezethető.

Tudnak a gondokról

A minőségügyi problémák régóta ismertek a Fordnál, és Jim Farley, aki 2020 óta vezeti a vállalatot, elsődleges feladatának tekinti azok kezelését. Nemrég beismerően úgy nyilatkozott, hogy „javítjuk a piacra dobáskori minőséget, de általánosságban a minőség nem olyan jó, mint amilyennek lennie kellene és amilyen lehetne.”

Ugyanakkor a teljes képhez hozzátartozik, hogy sok tényező befolyásolja a visszahívások számát. Minél több az új modell, annál több a visszahívás, ezenkívül a számítógépalapú infotainment és vezetői asszisztens rendszerek számának növekedése is felfele nyomja a számokat.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink