Gyártók Még több kínai technológiát használhat a VW

Még több kínai technológiát használhat a VW

autopro.hu/V.M. | 2023.08.03 06:18

Még több kínai technológiát használhat a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen tárgyalásokat folytat a kínai Zhejiang Leapmotor Technology startuppal annak villanyautós padlólemezének használatáról - számolt be egy kínai hírportál a hivatalosan még meg nem erősített megbeszélésekről.

A jelentés szerint a platformot a VW és a kínai FAW autógyártó közös vállalata vásárolná meg a német autógyártó óriás kínai piacon futó Jetta márkája számára.

A Leapmotor nemrég mutatta be új padlólemezét, amit célzottan azzal a szándékkal fejlesztett ki, hogy licenc formájában lehetővé tegye használatát más autógyártóknak.

Zhu Jiangming, a startup vezérigazgatója a bemutatón közölte, hogy már előrehaladott fázisban lévő tárgyalásokat folytatnak a platform használatáról kettő külföldi OEM-mel is. A Reuters beszámolója szerint ezek egyike új játékos a villanyautók piacán, és Kínán kívül is gyártaná a padlólemezre épülő modelljeit.

Egymást követik az összefogások

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a VW nemsokkal a mostani hír szárnyra kapása előtt jelentette be, hogy együttműködésre lép a kínai Xpeng elektromosautó-gyártóval. A cél, hogy közösen fejlesszenek autókat a helyi piacra a kínai fél Edward padlólemezére építve.

Korábban a német autóipari konszernhez tartozó Audi a kínai állami tulajdonú SAIC autógyártóval egyezett meg elektromos járművek közös fejlesztéséről, miután világossá vált, hogy az újgenerációs VW platform fejlesztése jelentős késedelmet szenved.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink