Gyártók Még áprilisban újraindítja a termelést a kecskeméti Mercedes-Benz

Még áprilisban újraindítja a termelést a kecskeméti Mercedes-Benz

autopro.hu/P.B. | 2020.04.14 18:19

Még áprilisban újraindítja a termelést a kecskeméti Mercedes-Benz

Fotó: Daimler Media

A Daimler AG döntése alapján a személygépkocsi, haszongépjármű, és tehergépjármű gyártó telephelyein, illetve egyes adminisztratív területeken a korábban bevezetett rövidített munkaidő alkalmazását április 30-ig meghosszabbítja. Mivel a kialakult helyzet országonként változó, ezért az európai telephelyek szabályozása is országonként eltérő.

Hirdetés

A munkamegszakítás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban 2020. április 27-ig bezárólag tart majd – írja közleményében a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A közlemény kitér arra is, hogy az elengedhetetlenül szükséges területek működését (mint például az ún. veszélyhelyzeti munkavégzés) továbbra is biztosítja a gyártó, de a dolgozók számát minimálisra csökkentették és gondoskodtak a megfelelő védelmükről.

Vállalatunk a munkamegszakítás folytatásáról szóló döntés során a nemzetközi, országos és helyi hivatalok és hatóságok ajánlásai szerint jár el. A most meghozott intézkedések esetleges meghosszabbítása a helyzet további alakulásától függ - írták.

Április végén indulhat újra a termelés

A kecskeméti gyár 2020. április 28-tól fokozatosan indítja újra termelését. A fokozatos gyártásindítás alatt először egyműszakos munkarendben történik majd a munkavégzés.

A Mercedes közleményében kiemelte, hogy továbbra is munkavállalóik egészsége és biztonsága a legfontosabb, ezért további szigorú higiéniai- és védőintézkedéseket vezetnek be, amelyek részleteiről a későbbiekben adnak bővebb tájékoztatást.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a kecskeméti Mercedes-gyárban március 20-án állt le a termelés a koronavírus-járvány következtében.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink