Gyártók Máris visszahívja e-autóit a Toyota és a Subaru

Máris visszahívja e-autóit a Toyota és a Subaru

autopro.hu/V.M. | 2022.06.24 09:19

Máris visszahívja e-autóit a Toyota és a Subaru

Fotó: Newsroom Toyota Europe

A Toyota és a Subaru is visszahívta nemrég piacra dobott első akkumulátoros elektromos autóját, miután kiderült, hogy a kerekek meglazulhatnak és leválhatnak.

Hirdetés

A Toyota a tavaly bemutatott bZ4X elektromos szabadidő-autójának 2700 példányát hívja vissza. A gyártó közölte, hogy a visszahívás nem terjed ki minden eddig gyártott autóra, az azonban nem ismert, hogy mekkora hányaduk érintett.

A hangsúlyt a hibrid és hidrogén üzemanyagcellás technológiákra helyező Toyotának a bZ4X az első sorozatban gyártott akkumulátoros elektromos autója. A típus idén tavasszal vált előrendelhetővé, az első európai kiszállítások pedig most nyáron fognak kezdődni.

Hasonlóan a Toyotához, a Subaru is visszahívja első akkumulátoros elektromos modelljét, a Solterrát. Az időbeli egybeesés és a hiba egyezése nem véletlen, hiszen a Toyota által 20 százalékban birtokolt OEM típusa valójában a bZ4X módosított változata. A Subaru 2600 darabot hív vissza a május óta rendelhető típusból.

Ami a hiba részleteit illeti: a japán közlekedésbiztonsági hatóság szerint éles kanyarvételek és hirtelen fékezések hatására egy kereket rögzítő csavar meglazulhat, ami miatt a kerék akár le is válhat. A hatóság szerint a hiba eddig nem okozott balesetet – olvasható a Reuters cikkében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink