Gyártók Már nem veszik a Passatot, leállt a modell gyártása

Már nem veszik a Passatot, leállt a modell gyártása

autopro.hu/P.B. | 2024.02.01 15:22

Már nem veszik a Passatot, leállt a modell gyártása

Két napra leállítja a termelést emdeni üzemében a Volkswagen. Az intézkedés a belső égésű motorral szerelt és az elektromos autókat egyaránt érinti. A leállás február első két napjára vonatkozik.

A Volkswagen két napra leállította emdeni gyárát. A cég január 31-én jelentette be, hogy az Emdenben gyártott Passat modell iránti stagnáló kereslet miatt két napra leáll a termelés. Az autó forgalmazását márciusban állítja le a Volkswagen, utána már csak a tavaly bevezetett új generációt fogják gyártani, ami csak kombi verzióban készül. Az üzemi tanács és a cég közösen döntött a termelés leállításáról – közölte a gyár szóvivője.

A „szinkron gyári működés” biztosítása érdekében a VW emdeni gyárában mindkét napon le kell állítani az elektromos járművek gyártását is. Ezeket a műszakokat az év második felében szombatonként fogják pótolni.

Van munkája a gyárnak

A Volkswagen 2023 augusztusában kezdte meg a Passat utódjának szánt, új ID.7 elektromos szedán sorozatgyártását Emdenben. Emellett a kisebbik elektromos kompakt SUV, az ID.4 is a kikötővárosban készül, csakúgy, mint a kivezetésre kerülő Passat belső égésű motoros verziója, valamint azt Arteon és Arteon Shooting Brake modellek.

A Passat gyártását a tervek szerint néhány héten belül áthelyezik a pozsonyi gyárba, míg az Arteon gyártását fokozatosan leállítják – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink