Gyártók Már a Tesla is lassuló e-autós piacra figyelmeztet

Már a Tesla is lassuló e-autós piacra figyelmeztet

autopro.hu/V.M. | 2023.10.20 08:19

Már a Tesla is lassuló e-autós piacra figyelmeztet

Fotó: Twitter/Tesla Grünheide

Több tradicionális autógyártó társát követően a Tesla is az elektromos autók iránti lassuló keresletre figyelmeztet, ami a jövőben felépülő mexikói gyár termelésére is kihatással lehet.

Elon Musk vezérigazgató nemrég a Tesla legfrissebb pénzügyi eredményeinek ismertetésekor adott hangot aggodalmának, ami a mostani gazdasági helyzetből ered. „Ha a kamatlábak magasan maradnak (…), akkor az embereknek sokkal nehezebb autót venni. Egyszerűen nem engedhetik azt meg maguknak” – fogalmazott.

Musk az idén bejelentett, évente akár egymillió jármű legyártására is képes mexikói üzem kezdeti kapacitásának későbbi bővítéséről elmondta, hogy csak akkor fogja azt felgyorsítani, ha a kamatlábak visszaesnek.

„Nem akarok teljes sebességgel a bizonytalanságba rohanni” – mondta Musk a Reuters beszámolója szerint, aláhúzva a jövőbeli kereslet bizonytalanságát.

Egyre többen találkoznak a problémával

A megingott villanyautó-piaci kereslet már több autógyártó kapcsán is szóba került az elmúlt időben. A GM kettő elektromos pickup gyártásának megkezdését elhalasztotta egyik üzemében, a Ford pedig nemrég az elektromos F-150 Lightning pickupot gyártó üzemben csökkentette a műszakok számát, vélhetően szintén keresleti problémák miatt.

Európában a Volkswagen több üzemében is visszafogta az elektromos modellek gyártását a vártnál kevesebb megrendelés miatt. Mostanra ugyan ismét normál ütemben zajlik a termelés, azonban az elégtelen kereslet miatt továbbra is valós az elbocsátások veszélye.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink