Gyártók Lengyelországban is gyártana elektromos autókat az FCA

Lengyelországban is gyártana elektromos autókat az FCA

autopro.hu/P.B. | 2021.01.07 12:19

Lengyelországban is gyártana elektromos autókat az FCA

Fotó: FCA US Media

A Fiat-Chrysler 166 millió euróból fejleszti fel a lengyelországi Tychy-ben található gyárát, hogy ott 2022-től elektromos járműveket gyártson. A tervek szerint a Jeep, a Fiat és az Alfa Romeo elektrifikált modelljei készülhetnek majd Lengyelországban.

Jaroslaw Gowin, a lengyel kormány technológiai, munkaügyi és fejlesztési minisztere a közösségi médiában jelentette be, hogy a Fiat-Chrysler 755 millió złoty-t költ a Tychy-i gyárára, hogy azt felkészítse az elektrifikált modellek gyártására. Az FCA megerősítette a hírt, a gyártó tervei szerint 2022 második felében kezdődhet meg az elektromos modellek sorozatgyártása az üzemben.

Az FCA fehívta rá a figyelmet, hogy a csoport már száz éve jelen van az országban, az első Fiat üzemet 1920-ban nyitották meg Lengyelországban. Az évtizedek során számos ikonikus modell készült Lengyelországban, ezek közül a leghíresebb minden bizonnyal a Fiat 126-os lengyel változata, a „kis polszki”.

Elektrifikálja gyártósorait az FCA

A Fiat Chrysler nem sokkal korábban jelentette be, hogy Kanadában is elektromos autókat fog gyártani. Az Ontario államban található windsori üzemre egymilliárd eurónak megfeleltethető kanadai dollárt költenek. A beruházás célja, hogy 2025-től ebben a lokációban is elektromos, valamint plug-in hibrid autókat gyárthasson a vállalat – írja az electrive.com.

Az átalakítások vélhetően összefüggésben állnak azzal, hogy az FCA hamarosan egyesül a PSA-val Stellantis néven, és ezzel a világ negyedik legnagyobb autógyártója jön létre.

Kiemelt Partnereink