Gyártók Közösen gyárt majd elektromos autót a Byton és a Foxconn

Közösen gyárt majd elektromos autót a Byton és a Foxconn

autopro.hu/P.B. | 2021.01.07 15:22

Közösen gyárt majd elektromos autót a Byton és a Foxconn

Fotó: Byton

Nem ez az első lépése a világ vezető szórakoztatóipari termékeket összeszerelő cégének, a Foxconnak az autóipar területén. A vállalat a Byton M-Byte modelljének gyártásában vesz majd részt a jövő évtől a Byton kínai üzemében.

Hirdetés

Az Apple partnereként is ismert Foxconn korábban már több kínai és tajvani autógyártóval is megállapodást kötött, sőt, 2020 elején a Fiat Chryslerrel közösen is elindított egy vállalkozást. A Foxconn célja, hogy 2022-től már tevékenyen részt vehessen az autógyártásban.

Kedden a Byton hivatalosan is bejelentette a korábban már kiszivárgott megállapodást. Sok konkrétum egyelőre nem ismert, így az sem, hogy mekkora összegű befektetésről van szó – az electrive.com korábbi cikke szerint nagyjából 162 millió euróról lehet szó.

Jövőre indulhat a közös termelés

A hivatalos közlemény szerint a Foxconn tapasztalataival és ipari kutatásaival segíti majd a Bytont az M-Byte gyártásában a vállalat Nanjingban épülő gyárában. A bejelentésben a felek megerősítették, hogy a termelés megkezdésének céldátuma 2022 első negyedéve.

A Foxconn vezérigazgatója, Liu Young-way korábban arról beszélt, hogy 2027-től a Foxconn a világ minden tizedik legyártott elektromos járművében szeretne szerepet vállalni.

Kiemelt Partnereink