Gyártók Elektromos autók gyártásába kezdene a Foxconn

Elektromos autók gyártásába kezdene a Foxconn

autopro.hu/P.B. | 2020.10.08 12:23

Elektromos autók gyártásába kezdene a Foxconn

Fotó: MTI

A világ legnagyobb szórakoztatóipari elektronikai termékeket összeszerelő cége, a Foxconn egy tajvani hardvergyártó céggel közösen belevágna az elektromos autók gyártásába, miután a vállalatnál úgy látják, hogy az elektromos autók piaca a következő években is növekedni fog.

A Foxconn a napokban jelentette be, hogy együttműködést írt alá a Yageo Csoporttal annak érdekében, hogy a Yageo elektromos autókkal és 5G technológiával kapcsolatos tapasztalatainak segítségével a Foxconn elektromos autókat gyárthasson.

A Foxconn már korábban is megpróbálta diverzifikálni a működését, miután az elektronikai eszközök összeszerelésének piaca csökkenőben van. Az elektromobilitás kézenfekvő megoldás lehet a cég számára, hiszen ez a terület növekszik, egyre nagyobb az elektromos járművek részesedése a globális járműpiacon.

Két éven belül autókat gyártana a Foxconn

A vállalat idén januárban jelentette be, hogy a Fiat Chryslerrel közös vállalkozást indít, és két éven belül elektromos autókat szeretne gyártani. Egy hónappal később a legnagyobb tajvani autógyártóval, a Yulon Motorral is együttműködést írt alá a Foxconn.

A járműgyártás mellett az egészségügy digitalizálása és a robotgyártás felé is nyitott a tajvani cég. A Foxconn második negyedéves nyeresége idén 793 millió dollár volt, ami 34 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest – írja a Forbes.

Kiemelt Partnereink