Gyártók Komoly potenciállal bíró piacra tört be a Mercedes

Komoly potenciállal bíró piacra tört be a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2020.06.21 16:22

Komoly potenciállal bíró piacra tört be a Mercedes

Fotó: Daimler

Délkelet-Ázsia második legnagyobb piacára a helyi Truong Hai Auto Corporation (THACO) céggel való együttműködés keretében lép be a Daimler. A THACO és a Daimler együttműködése júniusban kezdődött, a buszokat a helyi viszonyoknak megfelelően alakítják majd ki.

A Daimler közleménye szerint 2020 második felétől kezdődően a vállalat alvázakat és motorokat szállít Vietnámba, ahol a THACO szereli készre a buszokat. A cég egyébként a legnagyobb haszongépjárműveket gyártó vállalat az országban, több mint húszezer alkalmazottal.

A vietnámi piacra szánt alvázakat a Daimler brazil gyárában készítik majd, és a Mercedes OM 457 típusjelzésű motorokkal szerelik fel őket. A motorokat két változatban lehet rendelni, 260 vagy 315 kilowattos teljesítménnyel.

Till Oberwörder, az Evobus vezérigazgatója elmondta, hogy a Daimler komoly potenciált lát a délkelet-ázsiai piacokban, és a vietnámi piacon való megjelenés egy fontos lépés a vállalat terjeszkedési stratégiájában.

A térségben már jelen van a Daimler

Vietnám ugyan új piacnak számít a Daimler számára, de a közeli Tajvanban illetve Indonéziában is jelen van már a vállalat buszokkal. Tajvanba 2018-ban lépett be a Daimler, míg Szingapúr azzal büszkélkedhet, hogy ott közlekedik a világ legnagyobb Mercedes Citaro flottája városi forgalomban.

A 3500 buszról szóló megállapodás azt jelenti, hogy a vietnámi piac nagyobb lesz a Daimler számára még az olyan európai, klasszikus terepeknél is, mint Olaszország vagy Spanyolország, pedig ezekben az országokban jelentősebb számú Mercedes autóbusz közlekedik, sőt, a BKV használtan vásárolt is spanyol eredetű Mercedes Citarókat.

Spanyolországból, Madrid elővárosából származó Mercedes Citaro a BKV-nál, még eredeti fényezésében.

Spanyolországból, Madrid elővárosából származó Mercedes Citaro a BKV-nál, még eredeti fényezésében. | Fotó: Pörge Béla

A délkelet-ázsiai térség fontosságát jelzi, hogy a régióban több ember él, mint Európában vagy az Egyesült Államokban, ráadásul a népesség dinamikusan növekszik, így a Daimler piacra lépése hosszú távon is hasznos lehet.

Kiemelt Partnereink