Gyártók Kínai autókat gyárthatnak Lengyelországban

Kínai autókat gyárthatnak Lengyelországban

autopro.hu/P.B. | 2024.03.25 09:22

Kínai autókat gyárthatnak Lengyelországban

Fotó: Facebook/Leapmotor

A Stellantis Lengyelországban található üzemében gyárthat elektromos autókat a Leapmotor a két autógyártó közös vállalatának részeként.

Hirdetés

A Leapmotor T03-as kisautójának gyártása már az idei év második negyedévében elkezdődne úgynevezett SKD technikával, ami abból áll, hogy a részben összeszerelt készleteket kész járművekké alakítják. A termelés a Stellantis lengyelországi tychy-i üzemében fog zajlani – írja két különböző, az ügyre rálátó forrásra hivatkozva a Reuters. A két cég egyelőre nem kommentálta az értesülést.

A Stellantis tavaly egy 1,6 milliárd dolláros üzlet keretében 21 százalékos részesedést vásárolt a Leapmotorban. A megállapodás részeként a két autógyártó közös vállalatot is bejelentett, amely kizárólagos jogot ad a Stellantis-nak a Leapmotor termékeinek Kínán kívüli gyártására, exportálására és értékesítésére, ami az első egy örökölt nyugati autógyártó számára. A vegyesvállalatban 51 százalékos többséggel rendelkezik a Stellantis.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, korábban sajtóértesülések szerint a Stellantis az olaszországi Mirafiori gyárban tervezte a Leapmotor európai gyártásának megkezdését.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink