Gyártók Később vihetik tőzsdére a Porschét

Később vihetik tőzsdére a Porschét

autopro.hu/V.M. | 2022.03.31 09:19

Később vihetik tőzsdére a Porschét

Fotó: Porsche Newsroom

A Volkswagen legnagyobb részvényese, a Porsche SE támogatja a Porsche AG sportautógyártó tőzsdei bevezetését, amire azonban a tervezettnél később kerülhet sor az ukrajnai háború miatt – közölte a holdingtársaság.

Hirdetés

A Volkswagen Csoport korábban 2022 utolsó negyedévét jelölte meg a tőzsdei bevezetés valószínű idejeként, a február végén Ukrajnában kitört háború azonban változást hozhat a tervekbe a Porsche SE pénzügyi vezetője szerint.

„Nem zárhatjuk ki, hogy a konfliktus elhúzódása hatással lesz a tőzsdei bevezetésre” – fogalmazott Johannes Lattwein, a Porsche SE pénzügyi eredményeinek ismertetésén anélkül, hogy részletezte volna, a háború pontosan hogyan lehet befolyással a tranzakcióra.

A VW februárban ismertetett elképzelése szerint a Porsche SE 25 százalékot plusz egy részvényt kapna a Porsche AG részvényeiből, továbbá a sportautógyártó elsőbbségi részvényeinek legfeljebb negyedét vezetnék be a tőzsdei kereskedelembe.

„A Porsche SE támogatja a Volkswagen AG azon tervét, ami a pénzügyi rugalmasságának növelésére, illetve a vállalatcsoport technológiai átalakulásának felgyorsítására irányul” – közölte a Porsche és a Piëch családok által irányított Porsche SE, ami 31,4 százalékos részesedéssel rendelkezik a Volkswagenben.

A holdingtársaság 2021-es adózott pénzügyi eredménye 4,6 milliárd euró volt – számolt be a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink