Gyártók Jövőre jöhet a Toyota önvezető e-autója

Jövőre jöhet a Toyota önvezető e-autója

autopro.hu/R.K.E. | 2024.07.02 07:17

Jövőre jöhet a Toyota önvezető e-autója

Fotó: Toyota

A Toyota a Tesla Full Self-Driving (teljes önvezetés) modelljéhez hasonló, fejlett autonóm vezetési rendszerrel felszerelt első elektromos autómodell bevezetését tervezi jövőre a kínai piacon.

Az állami tulajdonú GAC Group és a Toyota vegyesvállalat (GAC Toyota) célja a japán autógyártó piaci részesedésének visszaállítása Kínában azáltal, hogy felzárkózik a kínai riválisokhoz a hibridek, akkumulátorok és intelligens járművek technológiáiban.

A GAC Toyota közölte, hogy jövőre piacra dobja a Bozhi 3X SUV-t, mint az első modellt, amelyet felszerelnek a rendszerrel, amely fejlett vezetéstámogatást tesz lehetővé a parkoláshoz és a navigációhoz az autópályákon és a városi forgalomban. Ezzel biztosítaná vezető szerepét az autonóm vezetési technológia kínálatában az összes külföldi márka között Kínában.

A GAC Toyota a rendszert a Momenta Global nevű startup céggel közösen fejleszti, amely autonóm vezetési szoftvereket fejleszt az autógyártók, köztük a Mercedes-Benz számára. Emellett a Huawei-jel is együttműködik, hogy az operációs szoftverét használhassa. Az autógyártó azt is elárulta, hogy 2026 és 2027 folyamán egy vas-foszfát-lítium akkumulátort fog bevezetni, amely 40 százalékkal csökkentheti a gyártási költségeket – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink