Gyártók Jön az egyik legolcsóbb kisautó elektromos verziója!

Jön az egyik legolcsóbb kisautó elektromos verziója!

autopro.hu/P.B. | 2024.06.17 15:25

Jön az egyik legolcsóbb kisautó elektromos verziója!

Fotó: Fiat

A Stellantis alá tartozó olasz gyártó bemutatta egyik legsikeresebb autójának, a Pandának legújabb, elektromos és hibrid hajtással is kapható kiadását. Bár a modell Grande Panda nevet kapta, nem lesz túl nagy.

Hirdetés

A Fiat Panda negyedik generációja lesz a Grande Panda, egy retró megjelenésű, városi kisautó, amit már elektromos hajtással is fognak kínálni. A modellnévben a „grande” minden bizonnyal arra utal, hogy az autó nagyobb lesz, mint az előd, de így sem kell attól félni, hogy a SUV-vonalra kerülne fel a kedves kisautóként ismert Panda: mindössze 3,99 méter hosszú.

Az új Panda hibrid verzióját egy 1,2-es benzinmotor hajtja majd egy 29 lóerős villanymotorral kiegészítve, így 100 lóerőt ér az összteljesítmény, mellé 205 newtonméter nyomaték társul. Az elektromos verzióban egy 113 lóerős villanymotor lesz, amit egy 44 kilowattórás akku táplál majd, így lesz a gyári hatótávolsága 320 kilométer.

Pár éve még van a harmadik generációnak

A Grande Panda közeli rokona lesz a Citroën C3-nak. A Panda ára még nem ismert, a C3 hibrid hajtással 15 ezer euró (mintegy hatmillió forint) belépőártól érhető el, elektromos hajtással pedig 20 ezer euró, azaz körülbelül nyolcmillió forint az ára.

A jelenlegi Panda a Fiat közlése szerint „legalább” 2027-ig gyártásban marad – írja az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink