Gyártók Ismét elhalasztja üzemei újraindítását a GM

Ismét elhalasztja üzemei újraindítását a GM

autopro.hu/V.M. | 2021.03.04 14:20

Ismét elhalasztja üzemei újraindítását a GM

Fotó: GM Corporate Newsroom

A General Motors ismét későbbre időzítette három észak-amerikai egységének újraindítását, amiket még február elején állított le a globális chiphiány miatt.

Az amerikai autógyártó bejelentette, hogy a mexikói San Luis Potosi városában található üzemét egészen március végéig zárva tartja, míg a Missouri állambeli Kansas City-ben és az Ontario tartományi Ingersollban lévőket legalább április közepéig.

A vállalat még február 8-án függesztette fel a járműgyártást a három helyszínen. A leállás eredetileg csak egy hétig tartott volna, ám azt a kicsivel későbbi első hosszabbításkor legalább március közepéig tolták ki.

A GM most azt is közölte, hogy a brazíliai Gravataí városában lévő üzemében sem fog termelés folyni áprilisban és májusban.

Előnyben a nagy hasznot hajtó modellek

A 2021 elején jelentkezett chiphiány világszerte termelésük csökkentésére és gyáraik leállítására kényszeríti az autógyártókat. Az érintett OEM-ek között szerepel például a Volkswagen, a Daimler, a Stellantis, a Ford és a Nissan is.

A gyártók a beszűkült kínálathoz igazodva a rendelkezésre álló félvezető komponenseket a több nyereséget termelő modellek készítésére csoportosítják át. Nincs ezzel másképpen a GM sem, mely egyelőre egyik olyan üzemében sem csökkentette a munkaórák számát vagy rendelt el leállást, ahol a jövedelmező pickup modelljeit készítik.

Kiemelt Partnereink