Gyártók Ismét a hatóságok célkeresztjében lehet a Tesla

Ismét a hatóságok célkeresztjében lehet a Tesla

autopro.hu/V.M. | 2023.08.31 11:17

Ismét a hatóságok célkeresztjében lehet a Tesla

Fotó: Tesla

Az Egyesült Államokban a szövetségi hatóságok vizsgálatot kezdtek a Tesla ellenében, amiért az egy korábbi jelentés szerint tudatosan megtévesztő adatokat közölt autói hatótávolságáról – derült ki meg nem erősített sajtóértesülésekből.

A texasi autógyártó elleni új vizsgálatról először a Wall Street Journal számolt be. A nyomozás alapját egy korábbi Reuters-beszámoló képezi, ami alapján a Tesla megtévesztette vásárlóit.

Az autopro.hu által is szemlézett jelentés szerint a Teslák gyakran a valósnál nagyobb megtehető távolságot jeleznek ki a műszerfalon, betudhatóan a szándékosan így kalibrált algoritmusoknak. A vállalat volt munkatársaira és ügyfeleire hivatkozó jelentésből továbbá kiderült, hogy az elektromosautó-gyártó egy külön csapatot is felállított a hatótávproblémával kapcsolatos szervizlátogatási időpontok lemondására.

Sokasodnak az eljárások

A Tesla autóival kapcsolatban jelenleg több vizsgálat is zajlik az Államokban. Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal egyéb Teslákat érintő ügyek mellett számos olyan balesetet vizsgál, melyekben közrejátszhatott az Autopilot önvezető rendszer, ezenkívül a Reuters szerint a WSJ nemrég arról is beszámolt, hogy a manhattani ügyészség egy titkos projekt ügyében indított nyomozást.

Bennfentes források elmondása alapján a projekt egy házat takar, Elon Musk vezérigazgató számára. Az ügyészség a projektet a vállalati források potenciálisan törvénytelen felhasználása miatt világítja át.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink