Gyártók Íme a Škoda tízmilliós e-SUV-ja

Íme a Škoda tízmilliós e-SUV-ja

autopro.hu/P.B. | 2024.03.18 12:22

Íme a Škoda tízmilliós e-SUV-ja

Fotó: Škoda

A Škoda előzetest adott a jövőben megjelenő, a tervek szerint 25 ezer euróért kínált, belépő szintű elektromos SUV-ról. A VW ID.2 Škoda által gyártott verziója az Epiq nevet kapja, és magán fogja viselni a cseh gyártó jegyeit.

Március 15-én mutatta be a Škoda a készülő kis SUV előzetesét, az Epiq-et. A tanulmányautó 4,10 méter hosszú, és valószínűleg 2025-ben ugyanezen a néven mutatják be a sorozatváltozatot. A közleményében a Škoda a „tágas belső teret és az akár 490 literes csomagteret” hangsúlyozza, azonban továbbra sem árulták el az autó műszaki adatait – a külső hosszon és a csomagtartó térfogatán kívül csak 400 kilométert meghaladó hatótávot említik.

A hajtástechnológia a Volkswagen ID.2-ből származik, amit MEB-platform legújabb fejlődési szakasza alapján fejlesztenek - többek között az elsőkerék-hajtásra váltás is a fejlesztés része. Az ID.2all tanulmányban a VW 166 kilowatt teljesítményt és akár 450 kilométeres hatótávot ígért. Ha a laposabb kisautó eléri a 450 kilométert, akkor egy magasabb SUV esetében a „400 kilométer felett” tűnik reálisnak – ennyit árult el a Škoda is.

Ugyanakkor várhatóan sem a VW, sem a Škoda nem kínál 400 kilométer hatótávolságot a modellek 25 ezer euróba kerülő változatához. Ezt onnan lehet sejteni, hogy korábban kiszivárgott, hogy a VW 450 kilométeres változata valószínűleg 60 kilowattórás nikkel-mangán-kobalt akkumulátorral rendelkezik majd. A megfizethető alapmodell viszont egy nem meghatározott lítium-vas-foszfát akkumulátorral lesz felszerelve – a feltételezések szerint 40 kilowattóra körüli energiatartalommal – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink