Gyártók Így nézhetnek ki a Hyundai jövőbeli autói

Így nézhetnek ki a Hyundai jövőbeli autói

autopro.hu/P.B. | 2020.05.10 04:21

Így nézhetnek ki a Hyundai jövőbeli autói

Fotó: Hyundai Newsroom

A Hyundai sportosabb irányba vitte el autóinak külsejét, ami egy koncepció része. Az ebbe illeszkedő autók közül már minimum tanulmányautó szintjén mindegyik létezik, ezért érdemes egy pillantást vetni arra, hogy hol tartunk, és milyenek lesznek a Hyundai közeljövőben megjelenő autói.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt a közelmúltban, a Hyundai bemutatta a Prophecy névre hallgató tanulmányautóját. Ez egyben egy sorozat vége is volt, a dél-koreai gyártó „érzékien sportos” külsejű autóinak típuspalettája teljesedett ki vele.

Elsőként az i-oniq mutatkozott be még a 2012-es Genfi Autószalonon. Az elektromos, legömbölyített hátú sportautó egyszerre elegáns és sportos, gyengéd és izmos jegyek váltakoznak rajta. Az i-oniq tanulmányautóból született meg 2016-ban a Hyundai Ioniq.

Hyundai i-oniq tanulmányautó.

Hyundai i-oniq tanulmányautó. | Fotó: Hyundai Newsroom

2014-ben az Intrado volt a következő ötlet, mely szintén Genfben mutatkozott be. Ez a terv mutatta meg, hogy a Hyundai hogyan képzeli el az autózás jövőbeli igényeinek megjelenését. Az Intrado tanulmányautó alapjain született meg 2017-ben a Hyundai Kona, az első kisméretű SUV a gyártótól.

A 2014-ben bemutatott Intrado.

A 2014-ben bemutatott Intrado. | Fotó: Hyundai Newsroom

2016-ban, Párizsban mutatták be az RN30-at, egy motorsport inspirálta tanulmányautót. A sebességre méretezett aerodinamikai kialakításával és a speciális elemeivel egyértelmű volt, hogy ez nem a mindennapi használatra készülő autó lehet.

Az RN30 elemeit felhasználva készült a Hyundai i30 N és az i30 N TCR.

A Hyundai legújabb versenyautója.

A Hyundai legújabb versenyautója. | Fotó: Hyundai Newsroom

Az alternatív hajtások terén a 2017-ben megjelent FE Fuel Cell nagy dobásnak számított, hiszen egy hidrogénhajtású tanulmányautóról van szó. Az autó megjelenése is minimalista, ahogy a Hyundai-nál fogalmaztak, a természet ihlette.

Az autó külseje is a jövőt idézi.

Az autó külseje is a jövőt idézi. | Fotó: Hyundai Newsroom

A 2018-ban Párizsban bemutatott Le Fil Rouge azt mutatta meg, hogy a múlt, a jelen és a jövő hogyan kapcsolható össze egy autóban. Az 1974-es Hyundai Pony-n alapuló tanulmányautó egyes elemei továbbélnek a hetedik generációs Elantra és a nyolcadik generációs Sonata-n.

Múltidézés Hyundai-módra.

Múltidézés Hyundai-módra. | Fotó: Hyundai Newsroom

A jövő autói

A Hyundai elektromos autóinak jövője a 45, a Vision T és a Prophecy tanulmányautókon alapszik majd. Az első két autó 2019-ben, utóbbi pedig idén jelent meg.

A 45 Frankfurtban mutatkozott be, nevét pedig arról kapta, hogy a Hyundai Pony modernizált változatának szánták, a gyár legendás típusa pedig 1974-ben mutatkozott be. Az autót letisztult és minimalista formavilág jellemzi.

Ebből a tanulmányautóból még nem készült sorozatgyártásra kerülő jármű.

Ebből a tanulmányautóból még nem készült sorozatgyártásra kerülő jármű. | Fotó: Hyundai Newsroom

A Vision T a Hyundai plug-in hibrid SUV-jéhez adja meg a dinamikus alapokat.

A teljesen elektromos Prophecy a koreai autógyártó dizájnfilozófiájának, az érzéki sportosságnak a megtestesítője.

A Hyundai elektromos SUV-ja már készül.

A Hyundai elektromos SUV-ja már készül. | Fotó: Hyundai Newsroom

Kiemelt Partnereink