Gyártók Az érzéki sportosságot testesíti meg a Hyundai Prophecy

Az érzéki sportosságot testesíti meg a Hyundai Prophecy

autopro.hu/V.M. | 2020.03.09 04:21

Az érzéki sportosságot testesíti meg a Hyundai Prophecy

Fotó: Hyundai Pressroom

Új tanulmányautót leplezett le a Hyundai. A teljesen elektromos Prophecy a koreai autógyártó legújabb dizájnfilozófiájának, az érzéki sportosságnak a megtestesítője. A rendkívül áramvonalas jármű akkumulátorainak hűtéséről léghűtő gondoskodik, belsejében pedig kormány helyett joystickokat találunk.

Az Prophecy, azaz „Prófécia” külsejének tervezésénél a Hyundai előző évben bemutatott koncepciója, a letisztult és minimalista formavilágú 45 EV által kijelölt utat követték.

SangYup Lee, a Hyundai Globális Dizájn Központjának vezetője úgy fogalmazott: „Ismét egy olyan ikont alkottunk, mely új sztenderdet teremt az elektromos autók szegmensében”. Azt is elmondta, hogy a Prophecy az érzéki sportosság mellett az optimista futurizmus dizájnfilozófia megtestesítője is. Utóbbi célja az autó és ember közti érzelmi kapcsolat kialakítása.

Dinamikus dizájn

Az érzéki sportosság szellemében végzett tervezői munka jól tetten érhető a jármű sima oldalán, ahol az övvonal magasságában egy folytonos, egyenletes görbület fut végig az autó teljes hosszán. A jármű hátuljának folyamatosan keskenyedő, hajófarszerű kialakítása pedig dinamikus látszatot kölcsönöz.

Fotó: Hyundai Pressroom

Az átlátszó akril elemek kiváló láthatóságot biztosítanak az alattuk található lámpáknak, valamint kameráknak, kiemelve azok funkcionális szépségét. Az először a 45 EV koncepción látott pixeles fényforrások itt is visszaköszönnek az első és hátsó lámpákban, valamint a hátsó légterelőben, a gyártó célja, hogy a továbbiakban a Hyundai modellek névjegyévé váljanak.

Fotó: Hyundai Pressroom

A Prophecy elektromos mivoltának lenyomata az a lökhárító alatti légbeömlő, ami friss levegőt szállít az akkumulátorokhoz, javítva a hűtésüket.

Pihentető, környezetbarát utastér

Az elektromos hajtás által lehetővé tett nagy tengelytávnak köszönhetően a Prophecy tágas belső térrel fogadja utasait. Az önvezető képességgel rendelkező autó belsejében kormány helyett egy középen és egy ajtón elhelyezett joystick található, melyekkel a lehető legkényelmesebb pozícióban ülve vezethetünk. A kormány elhagyásának köszönhetően a különböző tartalmak egy, a műszerfal teljes szélességében végig húzódó képernyőn jeleníthetőek meg.

Fotó: Hyundai Pressroom

Az utazás közbeni kikapcsolódást a belső tér környezetbarát anyagainak színválasztása, valamint a halovány háttérvilágítás mellett a Clean Air Technology is segíti. Az ajtók alján található külső légbeömlőkön keresztül szűrt, tiszta levegő áramlik az utastérbe.

Kiemelt Partnereink